Meer foto’s en video op LinkedIn

LinkedIn blijft druk met het bekendmaken van vernieuwingen. Soms zijn dat kleinere aanpassingen, maar de laatste zijn toch wel zeer relevant voor wie het netwerk frequent als contentkanaal inzet. De focus op foto’s en video valt op. Wat mogen we zoal verwachten?

Wie er af en toe de officiële blog van LinkedIn op naleest, ziet met de regelmaat van de klok nieuwigheden opduiken. Per maand maakt de blog zelfs een round-up om door de bomen het bos te blijven zien.

De aanpassingen zijn niet altijd meteen voor alle gebruikers beschikbaar, maar wie regelmatig bijdragen post, plukt vaak iets sneller de vruchten van de veranderingen. Deze zomer lijkt LinkedIn sterk te hameren op de visuele content.

1. Meer foto’s in artikels

linkedin multi pictureSinds eind juli is het mogelijk om meer dan één foto toe te voegen aan je artikels op LinkedIn. Het is het type aanpassing waarvan je afvraagt waarom het niet eerder gebeurde.

Vaak was het moeilijk om met één foto bijvoorbeeld een b2b-boodschap helder uit te leggen. Deze verbetering zou ook een gunstig effect moeten hebben op de leesbaarheid van bijdragen.

2. Meer video content

linkedin videoOok de tweede vernieuwing is geen verrassing, meer nog: veel gebruikers zaten er al lang op te wachten. LinkedIn biedt de mogelijkheid om ‘native’ video content te plaatsten. Daarmee wordt bedoeld dat gebruikers binnen het platform video kunnen maken en uploaden.

Je kan op die manier een video opnemen met de app van LinkedIn en die meteen delen met je netwerk. De kans is bestaand dat de content ook prioriteit zal krijgen in de feed (maar zeker lijkt dat nog niet).

3. Drafts delen binnen LinkedIn

Verandert er ook iets voor geschreven content? Zeker wel. LinkedIn heeft een mogelijkheid ingebouwd om artikels in draft te laten aanpassen alvorens je ze publiceert.

LinkedIn wil zijn company pages scherper positioneren naast de almaar meer performante corporate publishing sites van veel grote bedrijven

Share on Twitter:

Dat faciliteert vooral validatieproces voor content in bedrijven. Zo kan bijvoorbeeld een content team binnen het platform aan een stuk werken en het aanpassen.

4. Aanpassingen aan de interactie

Ook het externe sharen van artikels kreeg een belangrijke update. Wie vroeger een bijdrage via een andere sociaal netwerk promootte, verplichtte zijn publiek om eerst in te loggen op LinkedIn om de content te kunnen bekijken. Dat is nu voorbij. Het delen kan voortaan ook buiten het netwerk. Nog op vlak van interactie tot slot biedt het sociale netwerk de mogelijkheid om de comments uit te schakelen.

Een plus voor kwaliteit

De recente aanpassingen van LinkedIn zijn op applaus ontvangen. De zucht naar meer bereik wordt wat losgelaten en de meeste aanpassingen willen de kwaliteit verhogen. Met meer beeldmateriaal, met minder spamming door de comments waar nodig af te sluiten, met beter werk door de draftfunctie.

Op die manier wil LinkedIn zijn company pages beter positioneren naast de almaar meer performante corporate publishing sites van veel grote bedrijven. Voor veel bedrijven is het meestal een en-en-verhaal, maar als LinkedIn relevant wil blijven, dan moet het wel meeschuiven in de richting van de contentplatformen. Net daarom is het alvast uitkijken naar de volgende aanpassingen in de loop van dit najaar.

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.