#DCMC 2021 maakt zijn programma bekend

Het Digital Content Marketing Congress van Mediaforta, dat dit jaar plaatsvindt van maandag 22 november  tot en met vrijdag 26 november, heeft een deel van zijn programma bekendgemaakt. DCMC2021 is ook dit jaar een gratis online evenement. Deelnemers kunnen vanachter hun computer of tablet de sprekers volgen tijdens hun live presentatie. Wie is ditmaal van de partij?

Net als de voorbije jaren organiseren we het Digital Content Marketing Congress rond vijf grote thema’s: contentstrategie, contentpromotie, social media, data en lead generatie. Elke weekdag diepen we één thema uit waarvoor we telkens enkele specialisten mogen verwelkomen.

> DCMC2021: 5 dagen lang delen 12 topsprekers hun marketingkennis en expertise. Schrijf je gratis in.

Maandag 22 november 2021 – Contentstrategie

Christophe Hardy, verantwoordelijk voor de merkcommunicatie van Toyota Europe, gaat deze eerste dag dieper in op‘Te veel stories. Te weinig narratives. Merkverhalen om merkliefde op te bouwen en te koesteren.’

Dinsdag 23 november 2021 – Contentpromotie

Vanuit het verre Australië zal Vahe Arabian, oprichter van State of Digital Publishing, tijdens de tweede dag dieper ingaan op wat er gebeurt als je content live gaat.

Woensdag 24 november 2021 – Sociale media

Ondertussen zijn we al halverwege de week en zijn we aanbeland bij het thema social media. 

Anneke van der Voort, LinkedIn-expert en eigenaar van PRminded, is ervan overtuigd dat als je LinkedIn op een slimme en authentieke manier inzet, de zakelijke wereld aan je voeten ligt. Maar hoe kan je dit verwezenlijken? Dit licht zij toe in haar talk ‘Hoe je met een personal brand de juiste klanten aantrekt via LinkedIn’. 

Influencer marketing is onderhevig aan heel wat evoluties. Hierdoor dringt een evaluatie en optimalisatie van de aanbevelingen voor influencer marketing zich op. Patrick Marck, director of FeWeb, werkt aan nieuwe guidelines (in samenwerking met de minister van Consumentenzaken). Hij zal tijdens zijn talk een update geven van welke richting dit uitgaat.

Kick-ass content voor social media? Die vind je op Instagram (reels) en TikTok. Niet alleen bij jongeren slaat dit aan. Stories en livestreams zijn zeer belangrijke manieren om in contact te staan met jouw volgers. Hoe je dit doet? Dat legt Kirsten Jassies heel graag uit tijdens haar talk. 

Donderdag 25 november 2021 – Data

Hier zetten we de eerste stappen in digitale marketing en data science. David Melviez, Group Head of Analytics & Maturity bij Etex, bespreekt tijdens zijn talk wat data science kan betekenen voor digitale marketing. 

Frederik Dooms, country lead van het Google Marketing Platform, gaat dieper in op het woelige tijdperk van de digitale marketing. Denk aan adblockers, privacywetgevingen, browsers zonder cookies, … Gaan we terug naar meer traditionele manieren van marketing of is dit het begin van een nieuwe, meer duurzame periode?Dit licht hij verder toe in zijn talk.

Datavisualisatie kan van droge cijfers een krachtig verhaal maken. Data hoeven niet saai te zijn, licht Koen Van den Eeckhout, oprichter van datavisualisatie-agency Baryon, toe. Analyse, creativiteit en communicatie zijn geen aparte pijlers, maar een symbiose. Via visual storytelling, infographics en grafieken vertaal je de meest complexe boodschap naar krachtige datavisuals.

Vrijdag 26 november 2021 – Leadgeneratie

De laatste dag sluiten we af door dieper in te gaan op leadgeneratie. Clo Willaerts gaat in haar talk dieper in op het belang van videocontent en hoe je als organisatie webvideo’s kan inzetten om conversie te genereren. 

Philip Chau, Director of Strategic Marketing bij Great Eagle Holdings, zal het congres mee afsluiten vanuit het verre Hongkong. Met zijn talk ‘Effective Lead Generation & Nurturing’ zet hij aan tot nadenken en deelt hij waardevolle lessen.  

Heb je de smaak te pakken en ben je er ook graag bij? Schrijf je dan in op de DCMC website. Tot dan!

DCMC2021

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.